BSC inspecteert en certificeert de waterbussen van Blue Amigo

Snel en schoon, kan dat?

Blue Amigo is vanaf 1 januari jl. de exploitant van het openbaar personenvervoer over water tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Zes hybride waterbussen gaan als intercity varen, drie elektrische waterbussen als city ferry. Alle nieuwe waterbussen worden gebouwd door Damen Shipyards, en gecertificeerd door BSC. De nieuwe waterbussen moeten snel, comfortabel én schoon zijn; een ambitieuze combinatie.

Samen met het Maritiem Onderzoeksinstituut Nederland (MARIN) heeft Damen een oplossing bedacht om dit te realiseren. Er wordt gebruik gemaakt van een innovatieve elektrische voortstuwing met een batterijpakket en een Stage V diesel generator . En doordat de schepen van carbon versterkt composiet zijn gemaakt, zijn ze meteen een stuk lichter en hierdoor is er minder energie nodig om snel met de schepen te kunnen varen.

De nieuwe waterbussen worden op dit moment bij Damen in Antalya, Turkije gebouwd. Ze worden tijdens de bouw gekeurd door de inspecteurs van BSC. Het certificeringstraject is nauwkeurig gepland, zodat de schepen na aflevering meteen ingezet kunnen worden in de dienstregeling.

Deel deze post:

Actueel nieuws

januari 20, 2023

Verlopen van certificaat

januari 20, 2023

Interpretatie hoofdstuk 24 – Traditionele Vaartuigen

januari 20, 2023

Unie Binnenschipcertificaten nu ook in Nederland afgegeven

januari 20, 2023

Combinatietarief

december 22, 2022

Certificering voor een eenmalige reis voor pleziervaartuigen met CE

Voor een eenmalige reis wordt een voorlopige certificaat afgegeven Dit certificaat is maximaal 1 maand geldig Het normenkader voor de certificering is vastgelegd in hoofdstuk 24 van…
Klik hier en lees verder
december 22, 2022

Stage V motor inbouwen, kan dat zomaar?

Dat hangt er vanaf welke maatregelen nodig zijn om de nieuwe motor te plaatsen. Als de motor op dezelfde plek komt als de oude, dan heeft…
Klik hier en lees verder